Exkluzívna slovenská Goral Vodka MASTER si získala Čínu

03.10.2012 Stará Ľubovňa

Patrí jej víťazstvo v najväčšej súťaži China Wine & Spirits Awards 2012

Stará Ľubovňa, 30. september 2012 – Goral Vodka MASTER, ktorá sa vyrába podľa exkluzívnej receptúry v srdci slovenského liehovarníctva, Starej Ľubovni, získala v Hong Kongu prvenstvo v súťaži China Wine & Spirits Awards 2012. Tá je podľa CNN najväčšou medzinárodnou súťažou svojho druhu v tzv. veľkej Číne. Tento rok sa po prvýkrát hodnotila aj kategória vodiek, destilátov a liehovín. Spomedzi náročnej konkurencie si zlatú medailu odniesla práve slovenská vodka Goral Vodka MASTER, ktorá si tak pripísala po úspechoch a zlatých medailách z Chicaga, Cannes, Petrohradu, Moskvy a Kijeva ďalšie prvenstvo.
Čínsky trh sa podľa odborníkov stane čoskoro najväčším trhom alkoholických nápojov na svete. Vývoj za posledné roky ukazuje, že Číňania doslova prepadajú láske k širokému spektru chutí alkoholu. Krajina vnímaná ako „brandy“ trh sa začína meniť a dramaticky rastie dopyt po nových typoch týchto nápojov, medzi ktorými si rastúcu obľubu získava aj vodka. Potvrdil to i úspech exkluzívnej Goral Vodky MASTER na tohtoročnej medzinárodnej súťaži China Wine & Spiritis Awards 2012, ktorá sa konala 18. septembra v luxusných priestoroch hotela Mira v Hong Kongu.
Na podnet obchodníkov po prvýkrát aj kategória vodiek, destilátov a liehovín: Prvenstvo medzi vodkami si odniesla Goral Vodka MASTER
Prihlásené vzorky posudzovala porota, ktorá sa skladala z najväčších čínskych importérov a predajcov alkoholických nápojov. Práve oni prišli v tomto roku po prvýkrát s požiadavkou, aby sa súťaž zamerala nielen na hodnotenie vín, ale aby vzniklo aj špeciálne panelové hodnotenie vodiek, destilátov a liehovín, po ktorých záujem rastie rovnako dramaticky rýchlo ako pri vínach.
Perfekcionizmus pri posudzovaní kvality, pedantnosť pri hodnotení a absolútna znalosť trhu, aj tak by sa dala vystihnúť atmosféra počas hodnotenia poroty, ktorej rukami prešlo v slepých testoch presne sto druhov prihlásených vzoriek. V porote zasadali zástupcovia najväčších čínskych importérov, obchodníkov, veľkoobchodníkov, ale aj majiteľov najzvučnejších reštaurácií. „Boli tam všetci, ktorí dokonale poznajú čínsky trh. Rozhodovali jasne - šancu stať sa víťazom mal len ten, kto má podľa nich najlepšie predpoklady uspieť u čínskeho zákazníka,“ uviedla brand manager Mgr. Barbara Šomská zo spoločnosti GAS Familia, s.r.o..
V konkurencii zvučných mien si zlatú trofej odniesla slovenská Goral Vodka MASTER
Tí najlepší získali ocenenia Gold, Silver and Highly Recommended. Spomedzi vodiek si zlatú medailu odniesla Goral Vodka MASTER, ktorá aj ako jediná vodka zastupovala na súťaži Slovensko. „Teší nás, že porota ocenila práve našu vodku, v ktorej sa vďaka exkluzívnemu a delikátnemu spôsobu výroby

snúbi výnimočná kvalita a chuť spolu s vizuálne atraktívnym obalom,“ dodala brand manager Mgr. Barbara Šomská zo spoločnosti GAS Familia, s.r.o.
Goral Vodka MASTER – príbeh dokonale čistej chuti
Dokonalý výrobný proces začína výberom najkvalitnejšej pšenice, z ktorej sa použitím 7-kolónového destilačného zariadenia vyrobí kvalitný lieh. Zušľachťuje sa špeciálnymi karborafinačnými procesmi zaručujúcimi hladkosť a jemnosť vo vzťahu k citlivým zmyslom. V tomto štádiu sa lieh podrobí prísnym analytickým a senzorickým skúškam oprávňujúcim na použitie do finálneho produktu – Goral Vodky MASTER. Veľká pozornosť sa venuje druhej zložke Goral Vodky MASTER – mimoriadne kvalitnej vode z tatranských horských prameňov.
Vzájomným splynutím týchto elementov a ponechaním dostatku času na ich harmonizáciu sa vodka podrobuje ostrej 7-násobnej mikrofiltrácii prírodnými materiálmi ako najdôležitejšej súčasti zušľachťovacieho postupu výroby. Výsledkom je exkluzívna a delikátna chuť pre najvyšší pôžitok z vodky.
 

Vyberte región